Twoje źródło wiedzy o dietach i zdrowiu

BIO soki ViVio – ekologiczna porcja naturalnych składników odżywczych dla każdego!

zdrowe odżywianie

BIO soki ViVio to linia produktów o różnych smakach, skomponowana z myślą o osobach, które dbają o dostarczanie swojemu organizmowi wszystkich potrzebnych witamin i minerałów, a co za tym idzie selekcjonują produkty dostępne na rynku, dostosowując je do swoich potrzeb.

BIO soki według ekologicznych standardów

Aż sześć rodzajów soków do wyboru – żurawina, granat, rokitnik, pokrzywa, czarny bez i aronia – a każdy z nich opatrzony specjalnym certyfikatem żywieniowym Rolnictwa Ekologicznego. Właśnie to gwarantuje, że Twoja szklanka zostanie napełniona napojem, który wyprodukowano pod ścisłym nadzorem, począwszy od zbioru owoców, po zamknięcie butelki.

Owocowe soki 100% naturalne

BIO soki ViVio są tłoczone na zimno wprost ze świeżych owoców pochodzących z ekologicznych upraw. Nie mają nic wspólnego z bezwartościowymi koncentratami. Proces tłoczenia i bardzo delikatna pasteryzacja pozwalają zachować świeżość soku i większość składników pochodzenia naturalnego. Jakość idzie więc w parze z wyrazistym smakiem i walorami odżywczymi.

Jakie korzyści płyną z picia EKO soków?

Ponadto wybierając poszczególne soki dostarczamy cały wachlarz rozmaitych substancji działających korzystnie na funkcjonowanie organizmu.

Ekologiczne soki wytwarzane są według najwyższych standardów i dlatego włączając je do codziennych posiłków zyskujemy szereg korzyści. Produkcja BIO soków jest przyjazna dla środowiska i wolna od stosowania chemicznych środków ochrony roślin. Naturalne soki ViVio nie są skażone antybiotykami, syntetycznymi dodatkami do żywności, ani substancjami obecnymi w żywności konwencjonalnej, które działają niekorzystnie na mikroflorę układu pokarmowego.  Biorąc pod uwagę, że BIO soki produkowane są bezpośrednio ze świeżych owoców, uważa się, że posiadają one w swym składzie sporą ilość związków fenolowych, karotenoidów, minerałów i cennych kwasów tłuszczowych nienasyconych. Większości z nich pozbawione są soki z koncentratów, jakie kupujemy w sklepach.

BIO sok aronia – tłoczony na zimno 100%, bez dodatku cukru, kwasku i wody. Ekologiczny sok wyprodukowany bezpośrednio z owoców aronii, które pochodzą z certyfikowanych upraw. Delikatnie pasteryzowany. Owoce aronii są cenione ze względu na obecność wielu witamin, w tym witaminy A, C, E, P oraz biopierwiastków, bioflawonoidów, rutyny, pektyn i błonnika.

BIO sok rokitnik – naturalny, bez dodatku wody i cukru, 100% tłoczony na zimno. Wyciśnięty bezpośrednio z owoców rokitnika pochodzących z ekologicznych upraw, którym nadano właściwe certyfikaty żywieniowe. Owoce rokitnika są bardzo wartościowe, zawierają bardzo dużo witaminy E, która jest jednym z silniejszych antyoksydantów. Oprócz tego posiada mnóstwo witaminy K, kwasów organicznych i setki substancji bioaktywnych.

BIO sok z liści młodej pokrzywy – 100% tłoczony na zimno, z najbardziej wartościowych młodych liści roślin, pochodzących z upraw ekologicznych. Od starożytności pokrzywa była używana za środek leczniczy i oczyszczający. Pod względem odżywczym jest cenna z uwagi na obecność łatwo przyswajalnych mikroelementów m.in. wapnia, potasu, siarki, jodu i żelaza. Ostatni z nich jest pomocny w leczeniu anemii. Witamina K poprawia krzepliwość krwi,  witamina C wzmacnia odporność.

BIO sok żurawina – delikatnie pasteryzowany, 100% tłoczony na zimno bezpośrednio z owoców żurawiny zebranej z plonów certyfikowanych upraw. Niewielkie termiczne utrwalenie gwarantuje, że sok zachowa swą świeżość i naturalne wartości odżywcze na dłużej.  Charakterystyczny, kwaśny i lekko cierpki smak soku przypomina smak dojrzałych owoców, starannie wyselekcjonowanych przed rozpoczęciem tłoczenia napoju.

BIO sok granat – sok z granatu tłoczony na zimno 100%, bez dodatku cukru, wody i kwasku. Organiczny napój ze świeżych owoców granatu pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw. Posiada orzeźwiający słodko-kwaśny smak i zachowuje wartościowy składniki świeżo zebranych owoców. Jest więc bogaty w antyoksydanty, witaminę C i kwasy organiczne. Na największą uwagę zasługują jednak polifenole granatu o działaniu prozdrowotnym. Granat w starożytności nazywany był „nektarem życia”.

BIO sok czarny bez – specjalny proces tłoczenia na zimno sprawia, że sok jest bogaty w  wartościowe składniki świeżych owoców i kwiatów bzu. Naturalny, bez dodatku wody, cukru i kwasku. Kwiaty czarnego bzu to bogactwo minerałów, takich jak: wapń, potas, sód, żelazo i inne. Owoce zaś dostarczają witaminy A, C oraz witamin z grupy B.

Więcej na http://soki.vivio.pl/.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

BIO soki ViVio – ekologiczna porcja naturalnych składników odżywczych dla każdego!

Artykuł przeczytasz w: 3 min
0